Adres

Kısım mah. Çobançeşme E-5 Yan Yol, Ataköy Towers A blok No:20/1 K:15 D:182 Bakırköy/İstanbul

Ne Arıyorsunuz?

Göz Hastalıkları

Göz Hastalıkları Nedir?

Göz hastalıkları, gözün yapısında veya işlevinde meydana gelen bozukluklar ve rahatsızlıklardır. Katarakt, glokom, makula dejenerasyonu, konjonktivit gibi çeşitli durumlar bulunur. Görme kaybı, bulanık görme, göz ağrısı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösterir.

Göz Hastalıkları Nelerdir?

Gözler, vücudun en hassas organlarından biridir. Çeşitli faktörlere göre hastalığa maruz kalır. Göz hastalıkları, görme yetisini olumsuz etkiler. Ayrıca, yaşam kalitesini de ciddi ölçüde düşürebilir.

Katarakt

Göz merceğinin bulanıklaşması sonucu görme kaybına sebep olur. Genellikle yaşlanma ile ilişkilidir ve cerrahi ile tedavi edilebilir.

Glokom

Göz içindeki basıncın artmasıyla optik sinire zarar veren ve tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilen bir hastalıktır. Sinsi ilerler. Çoğu zaman belirti vermeden ciddi hasara neden olur.

Sarı Nokta Hastalığı

Retinanın merkezi kısmında hasar oluşur. Bu da merkezi görmenin kaybına neden olur. Özellikle ileri yaşlarda sık görülür. Günlük yaşamı zorlaştırır.

Diyabetik Retinopati

Retinadaki kan damarlarının hasar görmesiyle oluşan bir göz rahatsızlığıdır. Erken tanı, görme kaybını önlemek için önemlidir.

Retina Dekolmanı

Retinanın destek dokulardan ayrılması ve acil müdahale gerektiren bir durumdur. Işık çakması veya görmede ani kayıp görülür.

Keratokonus

Kornea incelip konik şekil alır. Bunun sonucu görme bulanıklığına yol açar. Tedavi edilmediğinde ilerleyici görme kaybına neden olabilir.

Konjonktivit

Gözün beyaz kısmını kaplayan zarın iltihaplanmasıdır. Kızarıklık ve sulanma gibi belirtiler görülür.

Üveit

Gözün orta tabakasının iltihaplanması sonucu ağrı, kızarıklık ve görme bulanıklığına neden olan bir durumdur. Bağışıklık sistemi hastalıklarıyla bağlantılı olabilir.

Kuru Göz Sendromu

Gözyaşı üretiminin yetersiz veya kalitesiz olmasından kaynaklanır. Batma ve yanma hissi görülür. Çevresel faktörler ve ekran kullanım süresi hastalığı kötüleştirir.

Goz Hastaliklari tedavileri

Göz Hastalıkları Tedavileri

Göz hastalıkları, görmeyi etkileyen sağlık sorunlarını içerir. Tedavi yöntemleri, hastalığa ve şiddete göre değişiklik gösterir.

Katarakt

Bulanıklaşmış lensin yapay bir lensle değiştirilmesi için cerrahi müdahale yapılır.

Glokom

Göz içi basıncını düşürmek için göz damlası, lazer tedavisi veya cerrahi uygulanır.

Sarı Nokta Hastalığı

Antioksidan vitamin takviyesi ve lazer tedavisi bulunur.

Diyabetik Retinopati

Kan şekeri kontrol altına alınır. Lazer fotokoagülasyon veya cerrahi ile retina üzerindeki kanama ve sızıntılar tedavi edilir.

Retina Dekolmanı

Retinanın yeniden yerine yapışmasını sağlamak amacıyla lazer tedavisi veya vitrektomi yapılır.

Keratokonus

Çapraz bağlama tedavisi yapılır. İleri durumda nakil gerekir. Ayrıca sert kontakt lenslerle görme düzeltilebilir.

Konjonktivit

Çeşitli göz damlaları ile tedavi edilir.

Üveit

Kortikosteroid damla veya immünosupresif ilaç kullanılır.

Kuru Göz Sendromu

Yapay gözyaşı damlaları ve gözyaşı üretimini artıran ilaçlar kullanılır; gerektiğinde tıkaç tedavisi uygulanır.

İyileşme Süreci ve Bakım

Tedavi, hastalığın türüne ve şiddetine bağlı olarak değişir. Tedavi sürecinde doktorun önerdiği ilaç, damla veya cerrahi müdahale yapılır. Tedavi sonrası ilk birkaç gün, gözün enfeksiyon kapmaması için hijyen kurallarına uyulmalıdır. Reçete edilen ilaçlar da düzenli kullanılmalıdır. Düzenli kontrollerle gözdeki iyileşme süreci yakından takip edilmelidir.

İyileşme sürecinde, gözleri aşırı ışıktan korumak ve gözleri ovalamaktan kaçınmak gerekir. Dinlenme ve sağlıklı beslenme, iyileşmeyi hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bilgisayar ve telefon ekranlarından uzak durmak, gözlerin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur. Doktorun verdiği talimatlara uyulması, tedavinin başarısı için kritik rol oynar.

Sık Sorulan Sorular

Katarakt, göz merceğinin bulanıklaşmasıdır. Tedavisi cerrahi müdahale ile bulanık merceğin yapay bir mercekle değiştirilmesidir.

Glokom, göz içi basıncının artması sonucu görme sinirine zarar veren bir hastalıktır. Tedavide göz damlaları, ilaçlar veya cerrahi yöntemler kullanılır.

Makula dejenerasyonu, retinanın merkezinde hasar meydana gelmesiyle görme kaybına neden olan bir hastalıktır. Tedavisi ilaç enjeksiyonları, lazer tedavisi veya besin takviyeleri ile yapılabilir.

Üveit, gözün iç tabakasının iltihaplanmasıdır. Tedavi genellikle steroid damlalar, oral ilaçlar veya enjeksiyonlarla yapılır.

Retina dekolmanı, retinanın altındaki destekleyici tabakadan ayrılmasıdır. Tedavi genellikle cerrahi müdahale gerektirir.

Goz Hastaliklari sik sorulan sorular

İletişim Bilgileri

Bizimle telefon, whatsapp ve iletişim formu üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Adres

Kısım mah. Çobançeşme E-5 Yan Yol, Ataköy Towers A blok No:20/1 K:15 D:182 Bakırköy/İstanbul

    İletişim Formu

    Dr. Funda Aköz
    Dr. Kübra Şerefoğlu Çabuk
    Dr. Funda Aköz
    Dr. Kübra Şerefoğlu Çabuk